Cartell OKUPES DE SEGONA

18 03 2013

09 CARTEL4 copia

El grup de teatre Vadaretro, amb el que tinc un lligam bastant estret… em va donar la oportunitat de realitzar el cartell per a la seva darrera obra que van estrenar el passat gener. Poca cosa sabia sobre la obra, només que es deia “Okupes de segona”, que efectivament hi sortien okupes i que en principi era una comèdia d’embolics.

01 CROQUIS

La idea inicial del cartell era fer un dibuix que captés la atenció de la gent que el pogués veure pel carrer: colors cridaners, un dibuix amb molts elements que necessités un cert temps per a veure tots els detalls i que despertés una complicitat o simpatia al possible públic i així que  tinguéssin curiositat per a veure la obra de teatre.

També volia que les cares dels actors hi apareguéssin doncs, en tots els cartell anteriors hi havia fotografies dels actors de la obra i no volia trencar aquesta “tradició” en la primera col·laboració amb el grup.

Aquí us deixo els esbossos: el primer croquis, les fotografies, una prova per a fer les lletres amb stencil, el dibuix a ma en paper de ceba, l’escaneig del dibuix a ma per a entrar-lo a l’ordinador, el croquis en ilustrator, els colors base i els detalls…

Segur que un dissenyador gràfic amb experiència dirà… però que és aquesta manera rupestre de treballar?! pero jo valoro molt el dibuix a mà i el convino amb el dibuix amb programes informàtics. Crec que aquesta barreja pot donar un estil reconeixible a les il·lustracions pròpies.

02 okupes cartell calca bona 03 P1030502 04 okupes cartell base de treball 05 okupes cartell calca esboç 06 PLANTILLA COLORES 07 ILUSTRATOR 08 TRANSPARENCIA - DETALLE

I el cartell definitiu, aui!… bé, els cartells, perquè després de entregar el cartell i imprimir-lo, una crítica vaig rebre… el okupa Joan aixeca el braç dret! i això no podia ser!… la veritat que no em vaig adonar… vaig dibuixar el dret aixecat perquè encaixava millor en la configuració del dibuix. Per a la pròxima no se m’escapa!

2013-01-30


Acciones

Información

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
A %d blogueros les gusta esto: